Letní saláty na sto způsobů
V horkých letních dnech člověk často nemá ani chuť k jídlu a vyhledává spíše lehké a studené pokrmy, které nebudou ještě více zahřívat jeho tělo. Co jiného si doma připravit, než čerstvé letní saláty? Nejen, že úroda se v létě dostává na maximum a můžete si tak suroviny vypěstovat i doma, ale jedná se o lehká jídla, která můžete připravit na mnoho způsobů. Dnes vám ukážeme pár z nich.
Letní saláty můžete připravit jako samotné jídlo nebo i pouhou přílohu ke grilovaným dobrotám.
Rychlá klasika
Jednoduchou a rychlou klasikou je řecký salát. Ten můžete použít jako lehký oběd, nebo jako přílohu k jiným pokrmům. Pro jeho přípravu vám stačí zelenina, tedy červená cibulka, rajčata, okurka, paprika, dále olej, balkánský sýr, sůl, pepř a provensálské bylinky. Zeleninu nakrájíte, sýr do salátu nadrobíte nebo také nakrájíte na drobné kostky, zakápnete olejem a dochutíte.
Kuskusový salát
Kuskus je skvělou ingrediencí, která vám zhutní připravovaný salát a udělá z něj syté, ale stále lehké jídlo. Jednoduše uděláte všechny kroky jako u řeckého salátu, akorát do něj tentokrát přidáte také kuskus a na pánvi orestovaný špenát.
Přečtěte si také: PROČ SI VYBRAT VINYLOVÉ PODLAHY?
Salát s pečeným lilkem a sýrem halloumi
K tomuto typicky letnímu salátu budete potřebovat pouze salátovou směs špenátu, rukoly a polníčku, cherry rajčátka, granátové jablko, lilek a sýr halloumi. Lilek si nakrájejte n tenká kolečka, která opečete na pánvi nebo na grilu. To stejné uděláte se sýrem. Poté smíchejte všechnu zeleninu dohromady, zakápněte olivovým olejem nebo dresingem a máte hotovo.
Přečtěte si také VÍTE, JAK SPRÁVNĚ POUŽÍT ALOBAL?